Okulumuzun 2020 – 2021 Öğretim Yılında Yapılan Çalışmalar

31 Ağustos 2020 itibariyle başladığımız telafi eğitiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamaları doğrultusunda bazı kademelerde eğitimimizi hem yüz yüze hem online olarak devam ettirdik. Haftada iki gün yapılan yüz yüze eğitimde öğrencilerimizin ulaşımı için Vakıf Yönetim Kurulu tarafından ücretsiz servis sağlandı. Okuldan yapılan online dersler için internet altyapısı güçlendirildi. Bu süreçte öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, okul personelimizin sağlığı için, Pandemi Süreci’nde Uyulması Gereken Hijyen Kuralları okulumuzda uygulandı. Sosyal mesafe uyarı levhaları, maske kullanımını hatırlatan görseller, okul koridorlarında ve sınıflarındaki sabit dezenfektanlar, okul girişinde yapılan ateş ölçümü, tüm lavabolara yerleştirilen fotoselli musluk ve sabunluklar, maskelerin değişimi için maske temini, sıralarda tek kişi oturacak şekilde ve sosyal mesafeli yapılan oturma düzeni uygulanan hijyen kuralları oldu.

12 Ekim 2020 itibariyle anasınıfı, 3, 8. ve 12. Sınıflarımızda haftada iki gün yüz yüze eğitim yapıldı. Uzaktan eğitimi tercih eden öğrencilerimiz ise hibrit model kapsamında, sınıftaki canlı derse zoom üzerinden bağlanarak, derslerini takip etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavları yüz yüze yapmak istemesi nedeniyle, Ara tatil öncesi oluşturulan sınav takvimi ile pandemi sürecinde uyulması gereken kurallar dikkate alınarak, tüm kademelerde sorunsuz bir şekilde sınavlarımız yüz yüze gerçekleştirildi. Kronik hastalığı nedeniyle izole bir şekilde sınava girmek isteyen öğrencilerimize fırsat yaratıldı ve yalnız bir şekilde sınava girmesi sağlandı. Online eğitim sürecinin olmazsa olmazı bilgisayarı bulunmayan öğrencilerimizi Vakıf Yönetim Kurulu’na bildirdik ve çocuklarımızın mağdur olmamaları için kendilerine PC bilgisayarlar temin edildi. Ekim ayı içerisinde öğrenci ve velilerimize teslim ettik.

Okulumuzun bilgisayar laboratuarındaki bilgisayarlar elden geçirilerek günümüz koşullarına göre yenilendi. Bilişim çağına (yapay zeka, kodlama, programlama) uygun olarak anasınıfından itibaren tüm kademelerde uygulanabilecek kodlama eğitimi için çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Bunların yanı sıra yüz yüze eğitime geçildiği süreçte sosyal etkinliklerimiz ile öğrencilerimize katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda 23 Kasım 2020 itibariyle tamamen uzaktan eğitime geçilmiş. Aynı hafta tüm kademelerde veli toplantıları yapılarak, öğrencilerin genel durumları hakkında velilere bilgi verilmiştir. Uzaktan eğitim sürecinde, öğrencilerin devam durumları haftalık devamsızlık mektupları ile velilerine bildirilerek, derse devam oranının artması sağlandı. Ağustos 2020 döneminde okulun ve öğrencilerin güvenliği için var olan kamera sayısı arttırılarak, okulun ortak kullanım alanlarına (bahçe, tören salonu, koridorlar, okulun giriş kapısı, araç giriş kapısı) ve sokağı gören alanlara 64 adet kamera ve yangın sensörleri yerleştirildi. Okul girişinde görevlendirilmek üzere sertifikalı güvenlik görevlisi alındı. Yine Ağustos 2020’de okul binası badana boya yapıldı.

Esayan Okulu ana binası, anasınıfı binası, okul bahçesinde bulunan Surp Harutyun Kilisesi, Esayan Okulundan Yetişenler Derneği ve Şişli Spor Kulübü binalarının çatı aktarımı yapıldı, yağmur suyu olukları yenilendi. Kalorifer kazanı ve baca temizliği sonbahar döneminde tamamlandı. Mutfak bölümündeki eşyaların bir kısmı yenilenerek, bozuk olan fırın ve ocak, eski buzdolabı, çay ocaklarındaki ocak ve termosifon yenilendi. Kuru gıda için kullanılan kiler ve arşiv odasına raflar yapıldı. Atık konteynırları sıfır atık projesine uygun olacak şekilde yenilendi.