"Research Game" Araştırma Oyunu Projesinde Esayan'ın Başarısı…

ARAŞTIRMA OYUNU projesi yeni bir öğretme yaklaşımını ve bilimsel araştırmanın her alanında kullanılabilecek bir metodolojiyi öğretmek için pedagojik bir stratejiyi geliştirmeyi hedefliyor ve ayrıca yaratıcı ve yenilikçi düşünmenin teşvik edilmesini ve uygulanmasını benimsetmeyi amaçlıyordu.
Yeni teknolojilerin ve Oyuna Dayalı Öğrenmenin kullanımı, öğrenciler açısından daha istenilen ve merak uyandırıcı bir disiplinin oluşmasını sağladı. Proje kapsamında iyi uygulamaların öğretilmesini ve araştırma çalışmalarının anlaşılır kılınmasını sağlamak amacıyla internet tabanlı eğitici bir oyun geliştirilmişti.
Oyun iki aşamadan oluşmaktaydı ve bir Moodle (online öğrenme platformu) üzerinden oynanıyordu.

Esayan Lisesi 10Fen sınıfından Şara Erkan, Leon Gazer ve Ari Sarı, öğretmenleri Serli Erdinç ve Dalida Ekbenli mentörlüğünde "Best Esayantsiner" takım adıyla yarışamaya katıldılar.

1.Bir araştırma projesinin uygulanması- Bu aşamada öğrenciler okullarında bilimsel bir proje yürüteceklerdi. Bizler de okulumuzda 2012-2013 eğitim-öğretim yılından beri sürdürdüğümüz "Vermi Kompost" projesini yeni çalışmalarla zenginleştirerek dosya halinde sunduk. Bu aşama oyun sonucunda hesaplanacak puanın %30'unu oluşturmaktaydı. Bu aşamada takımımız 25 puan toplamıştır.

2. Çevrimiçi yarışma - Projenin son bölümü olan bu aşamada takımlar, eşzamanlı olarak çevrimiçi bir video oyununda birbirleriyle yarıştılar.
Bu online oyun sonunda ise alınan puanlar toplanmış ve okulumuz farklı ülkelerden katılan toplam 51 okul içerisinde 12. Olmuştur. Öğrencilerimizi ve Öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve yeni projelerde başarılar diliyoruz.