New York Esayan ve Getronagan Mezunlar Dernegi 40. yil Anma Günü

2 Aralik 2007 pazar günü Amerika'nin New York sehrinde 40 yil once kurulan Esayan Getronagan dernegi , Istanbul'dan ve Colorado'dan gelen degerli konuklarini agirladi. Istanbul'dan gelen Esayan Lisesi muduru Satenik Nisan, Getronagan Lisesi muduru Silva Kuyumcuyan ve Colorado'dan katilan Esayan Lisesi eski Mudurlerinden Anna Kavafyan anma gunune renk kattilar.
    Sabah NY Bayside'da bulunan Srpots Nakhagadadz kilisesinde, kilise rahibi Dr Vahan Vartabet Hovannesian refakatinde okunan her iki okullarin ebediyete goc etmis ogretmenleri icin yapilan Hokehankist dualarindan sonra Long Island'ta bulunan Metropolitan yemek salonuna gidildi. Salonda gune katilan yaklasik 150-200 kisilik davetliler once kokteyl salonuna alinip ayakta sohbet edip eski okul gunlerini andilar. Ardindan yemek salonuna gecildi ve canli muzik esliginde davetliler ogle yemeklerini yediler.
     Yemegin ikinci bolumunde Dernek Baskani Arto Khrimian davetlilere hos geldiniz dedi ve hep birlikte her iki okul ve dernek icin pajak kaldirildi.
     Gunun sunucusu Sirpuhi Mark, davetli okul mudurlerini ve diger konusmacilari kursuye cagirdi ve onlar da gunun anlamini belirten konusmalarini yaptilar.
      Anma gunu birlikte pasta kesilmesi ve resimler cekilmesi ardindan sona erdi.

Okul Müdürümüz Satenik Nışan New York'tan iyi izlenimler ile mutlu bir şekilde ülkemize döndü. Düzenlenen anma gününde New York'ta yaşayan Esayanlılar ile görüşme imkanı bulduğunu söyleyen Diginimiz, bundan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Biz de Esayan ailesi olarak,bu günü düzenleyen Dernek başkanı ve üyelerine ve güne katılarak organizasyonu anlamlı hale getiren tüm Esayanlılara teşekkür ediyoruz.