AİLE KATILIM ETKİNLİKLERİ

Etkili eğitim öğretim anlayışını benimsemiş olan okullarda, ailelerin eğitim öğretim sürecine katılmaları çok önemlidir. Söz konusu uygulama, kendi çocuğunuzu ve diğer çocukları okul ortamı içinde izleme ve onlarla çeşitli paylaşımlarda bulunma olanağı sağlamaktadır. Bu bağlamda, sizlere bildireceğimiz anne-baba günü katılım tarihlerinde sınıflarımıza gelerek, planladığınız etkinliği bir ders süresi (40 dakikalık) içinde gerçekleştirmenizdir. (Etkinliğe ebeveynlerin birlikte katılımı özellikle tercih edilmektedir). Sınıf içinde yaptırmak istediğiniz etkinliklerde seçim size bırakılmıştır. Etkinliğe katılım tarihinin değiştirilmemesi konusunda sizlere ricada bulunuyoruz. Aksi takdirde her velimize istediği tarihi ayarlamak, okul programımızın akışı açısından güçlük yaratabilmektedir. Özel
bir nedenle zamanında gelemeyecek olan velilerimizin, sınıf öğretmenlerine en az 3 gün önceden durumu iletmeleri gerekmektedir. Tüm velilerin katılımı gerçekleştikten sonra etkinliği uygulayamayan velilerimiz için, ayrı bir zaman belirlenmektedir.

ÇOK ÖNEMLİ, bir ayrıntı daha var; etkinlik için okulumuza geldiğinizde çocuklarımıza, çok küçük de olsa hediye getirmeyelim. Birkaç uygulamadan sonra çocuklarımız sizlerin kendileri için ne getirmiş
olabileceğinize odaklanıyor ve uygulamamız amacının dışına çıkabiliyor. Tercih ederseniz, sınıf kitaplığımıza eklenmek üzere bir adet kitap getirebilirsiniz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Biz Esayan Anasınıfı Eğitimcileri olarak; eğitimin öncelikle ailede başladığını ve bu doğrultuda çocuklarını en iyi tanıyan kişilerin de anne ve babalar olduklarını düşünüyoruz. Bu nedenle hem okulda verdiğimiz eğitimin başarılı olabilmesi hem de çocuklarımızın çok yönlü gelişimlerinin sağlanabilmesi için okul-aile işbirliğine dayalı ortak köprünün en doğru şekilde kurulmasına çaba harcıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; çocuğun kişilik gelişimi yönünden istenilen noktaya ulaşması, etkileşim içinde olduğu farklı çevrelerin bu gelişime katkı derecesi ve birbirleriyle uyumu ile yakından bağlantılıdır. Bu bağlamda yaptığımız etkinlikte çocuğun velisi okula gelip tüm öğrencileri kapsayacak bir çalışmada bulunuyor. Bu çalışmada çocuklar aktif rol oynuyor. Çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ürün sınıfımızda sergileniyor. Bizler velilerimize danışarak her öğrencinin velisi için ayrı bir tarih belirliyoruz. Belirlenen tarihte etkinliğin gerçekleşmesini sağlıyoruz.

Kami'nin maması ve babası sınıfımıza konuk oldu ve bizlere Noel Baba şapkalar ve çoraplar yaptırdı.

Nazlı Dila'nın maması sınıfımıza konuk oldu ve bizlere tavşanlar yaptırdı.

Miranda'nın maması ve babası sınıfımıza konuk oldu ve bizlere bilezikler yaptırdı.

Lukas'ın maması ve babası sınıfımıza konuk oldu ve bizlere kar küreleri yaptırdı.

Roy'un maması sınıfımıza konuk oldu ve bizleri çevre kirliliği konusunda bilinçlendirip market çantaları yaptırdı.

Derun'un maması sınıfımıza konuk oldu ve bizlere maskeler yaptırdı.

Gurur'un babası sınıfımıza konuk oldu...

Lukas'ın babası sınıfımıza konuk oldu ve bizlere deneyler yaptırdı.