3 YAŞ SINIFI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

ÇEMBER SAATİMİZ

Serbest zamanın ardından yuvarlak bir çember etrafında toplanılır ve çember saatine geçilir. Çember saatinde gün ve ay isimleri, renkler, rakamlar, hava durumları, mevsimler hakkında sohbet edilir tek tek çocukların fikirleri alınır ve daha sonra bu çemberin içinde Türkçe Dil etkinliklerine başlanır.
TÜRKÇE -DİL

OYUN-DRAMATİZASYON

ORFF ÇALIŞMALARI-MÜZİK ETKİNLİKLERİ

SANAT ETKİNLİKLERİ

KAVRAM ÇALIŞMALARI

İNCELE-BAK-ANLAT ÇALIŞMASI
Önceden velilerimize söylenen tarihte çocuklarımız evlerinden bir nesne getirirler ve bunu inceleyerek okulda arkadaşlarına anlatırlar.Özellikleri vs.

KARAKTER EĞİTİMİ
Velilerimize verilen tarihte çocuklarımız okula hergün bozuk para getirir ve evlerine götürürler.Bozuk paranın önemi çocuklara vurgulanır ve bu parayı kaybetmeden taşımanın sorumluluğu verilir.

FEN VE MATEMATİK ÇALIŞMASI

Sınıfımızdaki bloklarla yönlerin çalışılması