Kandilli Rasatanesini Ziyaret Ettik...

19 Ocak 2011 tarihinde 10 fen Ağırlıklı bölüm, 11FB VE 12 FB sınıfları ile toplam 29 kişi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesini ziyaret ettik. Öncelikle deprem konusunda bilgi edinmek için Afete Hazırlık Eğitim Birimine gidildi. Burada Deprem nedir ve nasıl oluşur? Deprem kuşağı nedir? Depremin büyüklüğü ve şiddeti ne demektir? Depremden nasıl korunuruz sorularının cevapları öğrenildi. Deprempark ziyaret edildi. Öğrencilerimize sanal deprem yaşatılarak neler yapmaları gerektiği öğretildi. Daha sonra Astronomi Laboratuarında teleskopla güneş ve güneş lekeleri izlendi. Son olarak da Meteoroloji Laboratuarı ziyaret edildi. Burada termometre, nemölçer, yağmurölçer gibi çeşitli aletler görüldü ve işlevleri öğrenildi. Öğrenciler çok memnun olarak ayrıldılar.

Anita Sırma Ustaaramoğlu Kara
Fizik Öğretmeni