Okulumuzda codeweek Etkinliği...

10 Aralık 2014 Salı günü okulumuz öğrencileri öğretmenlerimizden Dalida Ekbenli önderliğinde codeweek etkinliği yaptılar. Bu etkinliğin sonunda sertifika da aldılar. Codeweek etkinliğinde öğrenciler, Bilgisayar Bilimleri Haftası kapsamında Kodlama Saati etkinliğinde kodlama yapılıyorlar. Bunun sonucunda ise 21 yy. inovatif gençleri için bilgisayar yalnız oyun aracı olmaktan çıkıyor.

Esayan Lisesi de codeweek'e tepkisiz kalmadi. Ogrenciler yazilim ve kodlamayi OYNAYARAK ogrendi. www.touchdevelop.com & www.code.org adreslerini siddetle tavsiye ediyoruz. Yapamiyorum demeyin. Deneyin, zil calinca "Ben birakmak istemiyorum." cumlelerinden 21yy.genclerinin ilgi ve yeteneklerini de kesfetme noktasinda onemli bir etkinlik oldugunu anlıyoruz.