ERASMUS + Almanya

Erasmus + projemizin son hareketliliği için 14-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında Almanya’nın Kassel şehrine gidildi. Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Zabel Pesen Boyacıyan ile Talar Elagöz Bedikoğlu ve 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerinden Aris Nişan, Alen Avadik, Liana Cingöz ve Melissa Kaldılı bu çalışmada yer aldı.

Programımızın ilk gününde tüm ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenler Ahnatal Schule Vellmar Okulu’nda toplandık.Kassel’i ve okulu tanıtan sunumlar dinlendikten sonra projede yer alan tüm öğrencilerin birbiriyle kaynaşması amacıyla çeşitli aktiviteler yer aldı. İlk akşam ise öğretmenler ve yine tüm öğrenciler için geleneksel Alman bowling gecesi düzenlenmişti.
16 Mayıs’da daha sonra yapılacak olan iş görüşmelerine hazırlanma amacıyla çalıştaylar gerçekleşti. Bunun yanı sıra öğrenciler drama çalıştayına katıldı.Gruplar halinde Kassel şehri gezildi. Diğer günler ise Kassel Opera ve Tiyatro Binası’na gidildi ve sahne arkasında gerçekleşen çalışmalar tanıtıldı. Ayrıca Kassel’in doğal güzelliklerinden biri olan Bergpark’a gidilerek gerçekten de çok güzel olan su gösterisi izlendi.

Bu hareketliliğin en önemli çalışmalarından biri olan iş görüşmeleri 18 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti. Bu görüşmelere hazırlık aşamasında öğrencilerimiz kendilerini tanıtan portfolyo hazırladı ve başvuru yapmak istedikleri firmaları önceden belirleyerek Europass CV’lerini doldurdu.Bu firmalar arasında Volkswagen, Braun gibi önemli Alman şirketlerinin yer alması ve gerçek bir iş görüşmesinin nasıl olabileceğini tecrübe etmek öğrencilerimiz için oldukça önemli bir kazanım oldu.
Kassel Üniversitesi gezimizin bir başka durağıydı.Tüm öğrenciler ve öğretmenler üniversite kampüsünü ve oradaki üniversite hayatını görme fırsatını buldular.Çeşitli sportif faaliyetlerin de yer aldığı hareketliliğimizin son günü hep beraber kano yapmak hepimiz için unutulmaz bir anı oldu. Cuma akşamı ise misafir ve ev sahibi tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler okulda düzenlenen veda partisine katıldılar ve projede yer alan öğrencilere katılım sertifikaları dağıtıldı. Öğrenciler ve öğretmenler dolu dolu geçen bu bir hafta sonrasında birbirlerine veda ederken duygusal anlar yaşandı. Böylelikle projemizin son durağı olan Kassel’de pek çok anlamda güzel ve faydalı tecrübelerle Erasmus + projemizi sonlandırdık.

2015- 2017 yılları arasında sürdürdüğümüz ‘ European Job Market For The Youth’ projemiz öğrencilere gelecekte iş hayatında onları neyin beklediğini, kendilerini nasıl ve hangi alanlarda geliştirmeleri gerektiğini,kariyer hedeflerini belirlemenin önemini ve Avrupa’daki iş piyasasını gösterirken, dil becerilerini geliştirip farklı kültürlerden gelen yaşıtlarıyla arkadaşlık kurup yeni yerler görme imkanını sunmuş oldu.

Kassel, Almanya'ya gitmek için uçağımıza giderken

Kassel Üniversitesi Gezimiz

Bergpark su gösterisi gezimiz

Kano tecrübemiz