Erasmus+ Projesi kapsamındaki Polonya Gezimiz...

Esayan Lisesi olarak okulumuz 'The European Job Market For Teens' adlı yeni bir Avrupa Birliği Erasmus+ projesine başlamıştır. Bu projeye katılan ülkeler Finlandiya, Macaristan. Almanya, Hırvatistan, Polonya ve Türkiye'dir. Bu proje çerçevesinde 7 Aralık- 11 Aralık tarihleri arasında Polonya'nın Lubliniec şehrine ilk proje gezisi gerçekleşti. Geziye 11. Sınıf öğrencilerinden Sarin Özoğlu, Liana Demirci, Lukas Şarklı, Aren Kebabçı ve İngilizce öğretmenlerinden Bianka Çentoğlu Pehlivanyan ve Zabel Pesen Boyacıyan katıldılar.
Beş günlük planlanmış program dahilinde seminerler, çalıştaylar ve geziler yer almaktaydı. Öğrencilerin iş hayatına yönelik seminerler ve tüm proje ortaklarının katılımıyla gerçekleşen sunumlar, öğrencilerin geleceğe yönelik planlarında onlara yol gösterici nitelikteydi. Yaptığımız Krakow gezisi ve Slask bölgesine yapılan geziler Polonya'nın kültür ve tarih zenginliğini daha iyi anlamamızı sağladı.
Okul hayatını, katıldıkları dersler ve etkinlikler ile farklı bir ülkede yaşayan öğrencilerimiz ayrıca ağırlandıkları evlerde de Polonya'daki aile hayatı ve yaşam tarzını gözlemleme fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz bu kısa süre içinde keyifli vakit geçirmiş, gezmiş, bilgi sahibi olmuş ve bir de en önemlisi çok güzel dostluklar edinmişlerdir. Sunumlardaki başarıları, davranışları ve arkadaş ilişkilerinde öğrencilerimiz okullarını en iyi şekilde temsil etmişlerdir.