Herşey İçin Bilim Etkinliğimiz...

3-4-5 Haziran 2015 tarihlerinde okulumuzda Her şey için Bilim şenliğinin 5.'si düzenlendi. Şenliğimize cemaat okullarımızdan öğrenciler misafir olarak katıldılar. Şenliğimiz kapsamında birçok aktivite vardı. Esayan çatısı altında bir araya gelen öğrenciler ışık konusunda biyoloji, kimya, fizik dallarında deneyler yaptılar. Matematik, İngilizce ve edebiyat bölümlerinde çeşitli oyunlar oynadılar.

Biyoloji ile ilgili bölümde fotosentez olayını ele aldılar. Elodea bitkisini kullanarak preparat hazırlayan öğrenciler mikroskop altında bitki hücresini ve fotosentezin gerçekleştiği kloroplast organelini incelediler.

Fizik grubu ise 2015 yılının UNESCO tarafından ışık yılı ilan edilmesinden dolayı ışık konusu ele alındı. Işık kirliliğinin küresel ısınmaya etkisi vurgulandı. Küresel ısınmaya engel olmak için yenilenebilir enerji kaynakları kullanmamız gerektiği üzerinde duruldu.Bu konuları irdeleyebilmeleri için güneş panelleri kullanılarak minik böcekler yapmaları sağlandı.

Matematik grubunda öğrenciler plickers yardımı ile cevapların çözüm sunmaları ile eşzamanlı olarak kontrol edildiği bir yarışmaya katıldılar. Daha sonra ise ıcosoku, mangala, rubik's race ve kapsül oyunlarını oynayarak keyifli anlar geçirdiler.

3D Printer durağinda ise, Ögrenciler hayal gucu ile nasil tasarimlar yapilabilecegini, Geometri dersindeki küre koní gbi cisimlerin iki boyutlu cisimlerden nasil uretebileceklerini tartisip kesfettiler. Hele bir de tasarlanan her urun elle tutulur hale gelince merak mutluluk ve saskinlik beraber yasandi.

Kimya ile ilgili bölümde gümüş ayna yapımı etkinliği yapıldı ayrıca tersinir tepkimeler ile ilgili deneyler ve elementlerin ışık saçma deneyleri yapıldı.

İngilizce ile ilgili bölümde okulumuzda yapılan İngilizce çalışmalar (MUN, etwinning) tanıtıldı. İngilizce oyunlar oynatıldı.

Edebiyat ile ilgili bölümde Bilimsel Gelişmelerle Bilim Kurgu Edebiyatı arasındaki ilişki incelendi. Bilim Kurgu ile ilgili kitap ve yayınlar tanıtıldı. Misafir öğrencilerden konu ile ilgili denemeler yapmaları yazılar yazmaları istendi.

Bir tam günlük bu şenlikten çok mutlu ayrılan öğrenciler daha sonraki yıllarda böyle organizasyonların tekrarlarını dileyerek ayrıldılar.