Khump Dzirani Kodi'nin Yedikule Surp Pırgiç Huzurevi'ni Ziyareti…

Okulumuz Gökkuşağı Sosyal Sorumluluk Timi (Khump Dzirani Kodi ) Yedikule Surp Pırgiç Huzurevi'ni ziyaret etti. Birlikte geçirilen her zamanın kıymetli olduğunu fark ettik. Bayramlarını kutladık. Gerçek bir bayram şölenini yaşadık. Bizim yaptığımız sosyal sorumluluk projesi kapsamında gittiğimiz huzurevi gezisinde tanıştığımız, yaşları biraz büyük fakat ruhları bizden bile genç olan insanlarla çok güzel vakit geçirdim. Orada geçirdiğim zaman zarfında gördüm ki insanları mutlu edebilmek çok zor bir şey değilmiş. Bizim için çok küçük görünen şeylerin, onları bu kadar çok mutlu etmesi bizim daha da çok sevinmemize neden oldu. Bu geziden anladığım en önemli şey insanların yanında olarak onları mutlu etmenin çok keyif verici bir şey olduğu.

Bugün Khump Dzirani Kodi ilk sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdik. Bir huzurevi gezisi yaptık.Gerçekten ben ve arkadaşlarım için çok güzel bir gün oldu.Hepimiz farklı farklı yemekler yaptık.Bu yemekleri onlarla beraber paylaştık ve güzel sohbetler gerçekleştirdik.Onların hayatlarını dinlemek,hüzünlerini ve mutluluklarını beraber paylaşmak,onların bizi,bizlerinde onları mutlu etmesi beni bugün çok etkiledi.Böyle sosyal sorumluluk projeleri yapmaya Khump Dzirani Kodi olarak devam edeceğiz. Bugün 15-16 kişi ile başladığımız proje bir gün farklı projelerle birlikte daha çok kişiye ulaşacaktır.Böylelikle hayatımıza iyilik katacak kişilerde çoğalacaktır.

Maria Umuç

Bugün, birbirinden sevimli güzel insanlar tanıdım. Hepsinin biraz sevgiye, ilgiye ve torunları gibi gördüğü bize ihtiyaçları vardı. Hepsinin hikayesi birbirinden farklı ve etkileyiciydi. Okulunu hastalığı yüzünden bırakmak zorunda kalıp, içinin bir köşesinde hep okuma arzusuyla yaşayan bir kadın... İşte o zaman durup düşündüm ki, hayat tekrarlanmayacak kadar kısa ve insanların keşkeleri kadar acımasız. Beni en derinden etkileyen bir şey varsa o da bazılarının kendi ebeveynini oraya bırakıp, başkasının "Anne hadi yemeğini ye soğutma" demesi kadar boğazıma düğümlenmemişti, o kadar içime işledi ki bu duyguyu anlatamam. Bu yaşa kadar büyütüp her ilgiyi gösterirken, çocuğundan aynı ilgiyi görmeyip başkasından görmek... Gezinin sonuna geldiğimizde, hepsinin yüzünde, tekrar gelecek misiniz? Umudu taşıdığını görünce, vedalaşmalardan nefret ettiğimi bir kez daha hatırladım. Biz size hep geleceğiz umudunuz sönmesin... Başta Canan hocama ve programı düzenleyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Esayan ailesi olarak tüm gönülleri mest ettik.

Natali Özmarkaryan

Khump Dzirani Kodi olarak bir sosyal sorumluluk grubu kurduk. Arkadaşlarımızla huzur evini ziyaret ettik. İyi ki gitmişiz. Sevgi paylaşımını tatmak o kadar güzel hissettirdi ki... Beraber konuştuk, şarkı söyledik. Gözlerindeki parıltı gözlerimin dolmasına sebep oldu.

Aslin Çizmeciyan