Öğrencilerimiz TEDİMUN '20 Konferansında

Okulumuz Yabancı Diller/MUN Kulübü 9. Sınıf öğrencilerimizden Sesilya Gündüz, Lora Yıldırım, Ari Heros Agopyan, Artun Aprahamyan ve 11. Sınıf öğrencimiz Duru Acemoğlu, 28 Şubat-1 Mart 2020 tarihlerinde TED İstanbul Koleji'nin düzenlediği TEDİMUN '20 konferansına katıldı. Sene başından itibaren İngilizce öğretmenleri Zabel Boyacıyan ve Talar Elagöz Bedikoğlu ile her hafta düzenli toplanarak hazırlanan öğrenciler, bir Birleşmiş Milletler konferansı simülasyonu olan konferansta Küba ve Vietnam delegelerini temsil ettiler. Bu konferansta öğrencilerimiz Güney Çin Denizi sorunu, çatışma olan bölgelerde kullanılan çocuk askerler, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç, iklim değişikliği ve siber suç gibi dünya sorunlarını tartışarak komitelerinde diğer delegelerle çözüm önerileri bulmaya çalıştılar. Öğrencilerimiz ilk başta heyecanlı hatta biraz da tedirgin olduklarını ancak ev sahibi okulun sıcak karşılamasıyla da konferansın genel olarak iyi geçtiğini ifade etti. Ayrıca bu konferans sayesinde dünya sorunları hakkında daha bilinçlenip, yeni ve faydalı bilgiler öğrendiklerini, İngilizce seviyelerini geliştirmek adına da kendileri için güzel bir tecrübe olduğunu belirtti. Öğrencilerimizi tebrik eder, kendilerini daha da geliştirerek yeni konferanslarda yer almalarını dileriz.