Erasmus 2021+ Projemiz

Özel Esayan Ermeni Lisesi olarak ‘eUropean Fellowship for Digital Citizenship’ adlı bir Erasmus + uluslararası projesinde yer almaktayız. Ortaklarımızın İtalya, Polonya, İspanya, Yunanistan ve Romanya olduğu bu proje 2020-2023 yılları arasında yürütülecektir. Pandemi sebebiyle 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında yapılması planlanan hareketliliklerimizi gerçekleştiremedik ancak 10. ve 11. sınıflarımızdan bir grup öğrencimizin katılımıyla çalışmalarımızı online olarak yürütmeye başladık. 2020-2021 döneminde eTwinning platformu üzerinden online olarak yürütmeye başladığımız projemiz için 6 ülkenin öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte uluslararası dijital bir yayın ekibi oluşturuldu. Aralık 2020’de tüm öğretmen ve öğrenciler ilk online toplantılarını gerçekleştirdi. Yayın ekibi ‘Güvenli İnternet’, ‘ Sosyal Medya’ gibi konularda takım halinde online platformda çalışmalar gerçekleştirdi.Aralık ayında yaratmaya başladığı içerikler İtalyan ortağımızın sharing.school adlı okul blog’unda Erasmus + adlı bir bölümde yayınlandı. Ayrıca Nisan ayında İtalyan öğrencilerin kendi takımlarıyla yürüttüğü çalıştaylar düzenlendi, 16 Nisan 2021 tarihinde ‘Erasmus + Day’ adı altında yine tüm öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ikinci bir toplantı daha gerçekleştirip, sunumlar dinlendi ve öğrenciler bir sonraki konu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.Online olarak yürüttüğümüz projemiz Haziran ayında son buldu. Biz, projemizde temel olarak Avrupa Vatandaşlığı; ICT ; media okur yazarlığı; internetin ve sosyal medyanın etik bir çerçeve içinde etkin kullanımı temalarına odaklanıyoruz.”Digital Citizenship” projesinin amacı katılımcılarımızı global düşünen, sorumluluk sahibi, etkin birer Avrupa vatandaşı olmaları için motive etmek. Üç yıl devam edecek olan bu projeyi yaparken farklı kültürlerden ve etnik çevrelerden gelen öğrenciler arasında karşılıklı anlayış geliştirmek kazanımlarımız arasında önemli bir yer tutacaktır. Projenin sürdürülme aşamasında, öğrencilerimiz yabancı dil becerilerini geliştirecek; interneti ve sosyal medyayı siber zorbalıkla başa çıkabilmek için nasıl kullanmaları gerektiği konusunda bilgilendirilecek ve bahsettiğimiz konularda farkındalık kazanacaklardır.