Okulumuz ''Frequencies'' İsimli Projede Yer Alıyor...

2015 yılında gerçekleşecek büyük sergisi için çocuklarla işbirliği yapmak isteyen Londra'lı ünlü sanatçı Oscar Murillo ülkemizde de bir çalışma gerçekleştirecek. ''Frequencies'' ismindeki projede Türkiye'den okulumuz yer alıyor.

Dünya genelinde 50 okulda yapılacak bu çalışmada 10-16 yaş aralığındaki öğrencilerin sıralarına kanvas (tuval örtüsü) yerleştirilecek. Sonra bu
sıralar öğrencilerin diledikleri gibi yazıp çizebilecekleri, diledikleri gibi kullanabilecekleri şekilde onların kullanımlarına bırakılacak. İlk yarıyıl sonuna kadar tutulacak bu kanvaslar, yarıyıl sonunda yenileriyle değiştirilecek. Öğrencilerin karalama alanları kalmadığında ve önlerine yepyeni beyaz canvas geldiğindeki heyecanları ve karalamaları gözlenecek.
"Frequencies" projesi 3 yıl sürecek. Proje tamamlandığında bu kanvas'ları kullanarak yapılacak büyük bir sergiyle , gençler arasındaki kültürel farklılıklar ve benzerliklere incelenecek.